Ücretli öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde "her ne adla olursa olsun" ders verilemeyeceği için kurs da açılmamaktadır.
Her yıl 1-31 Ağustos arasında e-yaygın sitemine girip online başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru yaptıktan sonra, HEM tarafından “puan üstünlüğüne göre” eğitici görevlendirilir. Görev sıranız geldiğinde HEM tarafından bilgilendirilirsiniz.
https://arnavutkoyhem.meb.k12.tr/tema/iletisim.php adresinden ulaşabilirsiniz.
Ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
Kurslarda kursiyerlerin toplam devamsızlık süresi, kursun toplam süresinin 1/5'idir. örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 günden (80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez.
Kurs sonunda yapılan sınavda başarısız olan öğrencilere de belge verilmez.
Kurs açma evraklarında belgeler güncel tarihli olmalı ve her kurs için güncel belge sunulmalıdır. (Öğrenci belgeleri, aynı eğitim-öğretim yılına ait olup, geçerlilik süresi 3 ayla sınırlıdır.)
Veli izin belgeleri, bizzat veliye imzalatılacak ve sadece o kurs için geçerli olacaktır. Veli izin dilekçelerinde veli telefonu ve adresinin mutlaka olması gerekmektedir. Telefon, adres eksikliği olan veli izin dilekçelerinde kurslar açılmamaktadır.
1) Kurs Açılmak İstenen Okulun / Kurumun Üst Yazısı
2) Başvuru Dilekçesi
3) Görev Yeri Belgesi (Öğretmen ise MEBBİS’ten veya DYS’den alınacak)
4) Diploma Fotokopisi (Öğretmenler hariç)
5) Uzmanlık, Antrenörlük ya da Usta Öğreticilik Belgesi
6) Kurum Taahhütnamesi
7) Kursiyer Listesi (Okul / kurum tarafından onaylı)
8) Kursiyer öğrenci ise e-okuldan alınan öğrenci belgesi, eğer öğrenci değilse kimlik fotokopisi ve öğrenim belgesi
9) Kursa kayıt edilecek öğrenciler için Veli İzin Dilekçeleri (18 yaşından küçük kursiyerler için)
1) Kurs Açılmak İstenen Okulun / Kurumun Üst Yazısı
2) Başvuru Dilekçesi
3) Nüfus Cüzdan Fotokopisi
4) Diploma Fotokopisi
5) Uzmanlık, Antrenörlük ya da Usta Öğreticilik Belgesi
6) Oryantasyon Belgesi veya Formasyon Sertifikası (Eğitim Fakültesi mezunları ve Kamu Çalışanları hariç)
7) Adli Sicil Kaydı
8) Kurum Taahhütnamesi
9) Askerlik Durum Belgesi
10) Kursiyer Listesi (Okul /kurum tarafından onaylı)
11) Kursiyer öğrenci ise e-okuldan alınan öğrenci belgesi, eğer öğrenci değilse kimlik fotokopisi ve öğrenim belgesi
12) Kursa kayıt edilecek öğrenciler için Veli İzin Dilekçeleri (18 yaşından küçük kursiyerler için)
Yapılacak denetimlerde eğiticinin olmaması veya kursiyer sayısının 7’nin altına düşmesi durumlarında müsamaha gösterilmeksizin kurslar kapatılır.
E-yaygın’a ön başvuru yapılmış ve onaylanmış olsa dahi daha sonra kurs açma aşamasında eğitici niteliği taşımayan kişiler, tespit edildiğinde KURS AÇILMAZ.
Usta Öğretici/Ücretli öğretmen/ Emekli vb.; kursun başlamasından bir gün önce mutlaka Batman HEM binasında 3.kattaki muhasebe servisine başvurup sigorta girişlerini yaptırmaları gerekmektedir. SGK girişinden tamamen eğiticinin kendisi sorumludur. SGK girişi yapmayan eğiticiye ücret ödenmez.
İstisnai bazı kurslar dışında online / uzaktan eğitim yapmıyoruz. Neredeyse tüm kurslarımız Merkez binamızda ve diğer kurs merkezlerimizde yüz yüze eğitim şeklinde devam etmektedir.
ARNAVUTKÖY MUSTAFA KEMAL PAŞA MAH. YÖRE SK. NO25/1 ARNAVUTKÖY / İSTANBUL Şehit Gürdal Anadolu Lisesi Yanı
Çıraklık / Kalfalık / Ustalık işlemlerini Hacı Şamil Şayır Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü (MUSTAFA KEMAL PAŞA MAH. YÖRE SK. NO: 25/3 ARNAVUTKÖY / İSTANBUL) yapmaktadır. Kurumumuzda bu kapsamda işlem yapılmamaktadır.
Kurslarımızın açılması için en az 12 kişi başvuru yapmalıdır. Kurs türüne göre daha fazla kişinin kayıt yapması da beklenebilir.
Kurslarımızın başvuru sayısı, eğitim sınıflarının durumu, bir önce açılan kursun sona ermemesi gibi nedenler yüzünden belli bir tarihi yoktur. Kurslarımız başlayacağı zaman başvuran kişiler, SMS yoluyla bilgilendirilir. Başvuruları, Arnavutköy HEM binası 1.kattaki "Kurslar" bölümüne yapabilir siniz?
Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir. Bu sertifikaya e-devlet'ten ulaşabilirsiniz; ekstra fiziki sertifika verilmemektedir.
Sınavlardan geçmek için notun en az 50 puan olması gerekmektedir.
Halk Eğitim Merkezlerinde yaklaşık 3800 çeşit adet kurs açılabilir. Bu kadar farklı alandaki kursun içeriğini, koşullarını hiçbir personelimizin bilme ve size aktarma şansı yoktur.
https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx adresine gidin. Aranacak kursun adını yazın ve ara butonuna basın. Ekranın ortasında açılabilecek kursların adı gelecektir. Detaylı bilgi almak istediğiniz kursun "Program" başlığındaki "Görüntüle" butonuna tıklayın. Açılacak belgede ilgili kursla alakalı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Kurslara kayıt olmak için merkezimize bizzat gelerek başvuru formu doldurarak yapılır. Online yolu ile yapılan başvurular geçersizdir.
Kurslarımıza her zaman kayıt yaptırabilirsiniz, sabit bir kayıt zamanı bulunmamaktadır. Kurslara yılın 12 ayı ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kursun açıldığında başvuran kursiyerlerin cep telefonlarına kısa mesaj ile bilgi verilir.
Adres:
MUSTAFA KEMAL PAŞA MAH. KAPTANPAŞA SK. NO: 25/4 İÇ KAPI NO: 4 ARNAVUTKÖY / İSTANBUL
Telefon
02125978705